Aan het immense dossier met bizarre maatregelen in het nadeel van de voetbalsupporter kan wéér een bladzijde toegevoegd worden. Ditmaal zijn supporters van PEC Zwolle de sjaak; zij mogen op z’n minst tot aan de winterstop enkel naar uitwedstrijden afreizen middels een (vaak prijzige) buscombi. 

Deze bizarre maatregel komt, hoe kan het ook anders, tot stand na overleg tussen PEC Zwolle met de gemeente en de lokale politieafdeling. “De afgelopen weken hebben er rondom thuis- en uitwedstrijden van PEC Zwolle geregeld wanordelijkheden plaatsgevonden in en rondom de stadions. Onder meer in Utrecht en Eindhoven ging het mis“, zo valt er te lezen in een statement op de officiële website van de hekkensluiter van de Eredivisie.

Het statement wordt vervolgd: “Meest recent gebeurde dit na afloop van het thuisduel van afgelopen zaterdag, waarbij er diverse confrontaties waren met de ME. PEC Zwolle distantieert zich van de personen die dit hebben aangericht, en heeft al diverse stadionverboden uitgedeeld.” Dus PEC Zwolle kiest voor de makkelijke uitweg door alle uitsupporters van de club voortaan een buscombi op te leggen, gedeeltelijk wegens een klein opstootje met de ME bij een thuiswedstrijd van de club?! Daarnaast geeft de club zelf aan dat er al diverse stadionverboden zijn uitgedeeld aan betrokkenen. Rare keuze om het collectief te straffen, als de betrokkenen toch al geweerd worden.

Het is weer een bizarre toevoeging aan de meterslange lijst maatregelen met als titel ‘Voetbalsupportertje pesten’, maar we raken er zo langzamerhand wel aan gewend.

 

Jord Pingen
7 dagen per week bezig met voetbal. Wekelijks bij Heracles Almelo op de tribune te vinden. Voorstander van sfeeracties mét pyro, tegenstander van commercie en kunstgras.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.