In de actualiteit

Pardon?!

In de Hekken Shop

Gisteren lazen we met verbazing een bericht waarin de buitenlandse eigenaren van enkele Premier League clubs aangeven de degradatieregeling af te willen schaffen om op die manier de competitie echt naar hun hand te zetten. Belachelijk natuurlijk, maar op papier zou het nog kunnen ook. Als namelijk 14 van de 20 clubs met het voorstel instemmen kan het daadwerkelijk gebeuren dat degradatie wordt afgeschaft. Gelukkig ziet de Engelse FA helemaal niets in dit plan en ze zullen dit dan ook tegen gaan waar nodig. Daarnaast is de Engelse regering momenteel bezig het financieel mismanagement bij de Engelse clubs te bestrijden en terug te dringen. Er is dus nog hoop.

Gelukkig heeft de anti-beweging een bekende medestander in de strijd tegen afschaffing van de degradatie. Hét gezicht van ‘modern football bolwerk’ Man U, Alex Ferguson, is fel tegen: ‘I think that would be absolute suicide for the rest of the League and particularly teams in the Championship.’ En gelijk heeft ‘ie natuurlijk!

Inmiddels zijn 10 van de 20 clubs niet meer in Engelse handen:

Arsenal – Stan Kroenke
Aston Villa – Randy Lerner
Blackburn – Rao family
Chelsea – Roman Abramovich
Fulham – Mohamed Al Fayed
Liverpool – John W Henry
Man City – Abu Dhabi United Group
Man United – Glazer family
QPR – Tony Fernandes
Sunderland – Ellis Short

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
Against Modern FootballIn de actualiteit

Supporters Girondins de Bordeaux willen hun club terug

In de geschiedenisboeken

Wenen 1995: kroon op het kunstwerk van het gouden Ajax van de jaren 90

Against Modern Football

Voetbal op echt gras: VVV is de volgende

Against Modern FootballIn de actualiteit

Football without fans is nothing