Actueel

Pardon?!

Gisteren lazen we met verbazing een bericht waarin de buitenlandse eigenaren van enkele Premier League clubs aangeven de degradatieregeling af te willen schaffen om op die manier de competitie echt naar hun hand te zetten. Belachelijk natuurlijk, maar op papier zou het nog kunnen ook. Als namelijk 14 van de 20 clubs met het voorstel instemmen kan het daadwerkelijk gebeuren dat degradatie wordt afgeschaft. Gelukkig ziet de Engelse FA helemaal niets in dit plan en ze zullen dit dan ook tegen gaan waar nodig. Daarnaast is de Engelse regering momenteel bezig het financieel mismanagement bij de Engelse clubs te bestrijden en terug te dringen. Er is dus nog hoop.

Gelukkig heeft de anti-beweging een bekende medestander in de strijd tegen afschaffing van de degradatie. Hét gezicht van ‘modern football bolwerk’ Man U, Alex Ferguson, is fel tegen: ‘I think that would be absolute suicide for the rest of the League and particularly teams in the Championship.’ En gelijk heeft ‘ie natuurlijk!

Inmiddels zijn 10 van de 20 clubs niet meer in Engelse handen:

Arsenal – Stan Kroenke
Aston Villa – Randy Lerner
Blackburn – Rao family
Chelsea – Roman Abramovich
Fulham – Mohamed Al Fayed
Liverpool – John W Henry
Man City – Abu Dhabi United Group
Man United – Glazer family
QPR – Tony Fernandes
Sunderland – Ellis Short

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %