In de videotheek

Papiss mag niet meer

BHQ50BoCEAAEbjJ

Juichen. Boeken zijn erover volgeschreven. Vroeger maakten we een huppeltje, staken de armen in de lucht en beenden snel terug richting eigen helft. Tegenwoordig maken wij, voetballers, van iedere juich een show met de toneelstukjes van FC Stjarnan als voorlopig hoogtepunt.

Toch is er maar één juich die er echt toe doet. Een juich waarin je huilt, schreeuwt, bloedt er rent. Een juich die je deelt, met teamgenoten én supporters. Een speler die in de hekken sprint, aan de haren wordt getrokken door kleine kindjes en kale mannen. Papiss Cissé snapt dit.

Dat wordt levert soms geweldige beelden op. Niet iedereen kan ze waarderen. Papiss heeft de pech dat in Engeland het voetbal wordt geleid overspannen azijnpissers. Volgens de Engelse beleidsbepalers moet een dergelijke actie moet worden bestraft met een gele kaart.

Die kaart heeft Cissé naar de mening van zijn manager al te vaak gehad. Hij verbood de juich. “Helaas mag ik het niet meer doen dit seizoen. Uiteraard zou ik dolgraag weer bij de fans willen springen om ‘hallo’ te zeggen en ze te bedanken voor hun steun, maar dat gaat dus niet gebeuren”, aldus de spits. “Ik mag het veld niet meer verlaten.”

(foto via @TaylorsFistpump)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %