Fotoreportages

Oudste derby van Zweden

Terwijl de meeste clubsupporters zich vervelen tijdens de interlandperiode, voetballen de lagere niveaus in een aantal landen gewoon door. Op het tweede niveau van Zweden stond de oudste derby van het land op het programma. GAIS ontving rivaal Örgryte in eigen huis. Beide ploegen zijn afkomstig uit Gothenburg, de stad waar een van de grootste clubs van het land uit afkomstig is: IFK Göteborg. GAIS staat bekend als de club van de working class, rivaal Örgryte wordt gezien als de club van de ‘rijken’. Kijk en geniet van de spectaculaire beelden van deze derby.

Pyro van GAIS

Tifo van GAIS, man van de ‘working class’ slaat rijke Örgryte fan neer.

Pyro van Örgryte

Drie tifo’s aan de kant van Örgryte.

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %