Euro 2000In de actualiteit

Oranje pakt groepswinst op EK

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

22 juni 2000

Amsterdam – Oranje heeft de groepswinst gepakt in groep D. Na eerdere overwinningen op Tsjechië en Denemarken werd nu ook van Frankrijk gewonnen. 

Ondanks dat er weinig meer op het spel stond, was het wél een enerverend duel. Dugarry schoot de Fransen binnen tien minuten al op een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later trok Oranje de stand gelijk. De gelijkmaker van Kluivert viel nog binnen het eerste kwartier voetbal.

Na een goed half uur voetballen was het sterspeler Trezeguet die de Fransen wederom op voorsprong zetten. Na de rust gaf Oranje een aantal minuten vol gas. De achterstand werd omgezet in een voorsprong. Doelpunten van Frank de Boer en Zenden bezorgden Nederland de overwinning.

In Nederland bleef het grotendeels rustig. Aankomende week wacht de kwartfinale tegen Joegoslavië. De wedstrijd wordt gespeeld in de Kuip.

Bekijk hier waar de selectie van Joegoslavië traint!

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.