Actueel

Opschudding over inslaan op weerloze PSV-supporter

Een Youtube-video heeft voor veel commotie gezorgd onder PSV-supporters. Op de video is te zien hoe twee kale beveiligers inslaan op een supporter, die door een derde wordt vastgehouden.

De PSV-supporters zaten op thuisvakken van Vitesse en weigerden volgens diverse media het thuisvak te verlaten. De zaak escaleerde en er ontstond een vechtpartij. Op filmpjes is te zien dat verschillende supporters betrokken waren bij het voorval, maar ook suppoosten zich niet onbetuigd lieten.

Zo is een kale man in oranje hesje voortdurend met gebalde vuist te zien. Eerst deelt hij een rake klap uit en vervolgens slaat hij samen met een collega meerdere keren in op een man, die door een derde wordt vastgehouden.

Mees van de Moosdijk kon het filmen en vertelde zijn verhaal aan Omroep Brabant: “Er werden flinke klappen uitgedeeld. Het waren vooral de burgeragenten en de stewards die te ver gingen”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “Eén van de supporters gaf zich over, maar er bleef op hem geslagen worden.”

Uiteindelijk wisten de stewards in samenwerking met ME’ers de gemoederen tot bedaren te brengen. Tien PSV-fans zijn opgepakt. Of de stewards zijn berispt, is niet bekend.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %