In de actualiteit

Opschudding over inslaan op weerloze PSV-supporter

Een Youtube-video heeft voor veel commotie gezorgd onder PSV-supporters. Op de video is te zien hoe twee kale beveiligers inslaan op een supporter, die door een derde wordt vastgehouden.

De PSV-supporters zaten op thuisvakken van Vitesse en weigerden volgens diverse media het thuisvak te verlaten. De zaak escaleerde en er ontstond een vechtpartij. Op filmpjes is te zien dat verschillende supporters betrokken waren bij het voorval, maar ook suppoosten zich niet onbetuigd lieten.

Zo is een kale man in oranje hesje voortdurend met gebalde vuist te zien. Eerst deelt hij een rake klap uit en vervolgens slaat hij samen met een collega meerdere keren in op een man, die door een derde wordt vastgehouden.

Mees van de Moosdijk kon het filmen en vertelde zijn verhaal aan Omroep Brabant: “Er werden flinke klappen uitgedeeld. Het waren vooral de burgeragenten en de stewards die te ver gingen”, zegt hij tegen Omroep Brabant. “Eén van de supporters gaf zich over, maar er bleef op hem geslagen worden.”

Uiteindelijk wisten de stewards in samenwerking met ME’ers de gemoederen tot bedaren te brengen. Tien PSV-fans zijn opgepakt. Of de stewards zijn berispt, is niet bekend.

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Jannes van Roermund
Over de schrijver

Jannes van Roermund is fan van NAC. Hij werd journalist vanwege voetbal en leerde dat er meer was. Gelukkig bleef de passie. Voor In de Hekken schrijft hij over politiegeweld, de KNVB en de farce Qatar. "Ronaldo en Messi zullen schitteren op een massagraf."
  Ook leuk om te lezen...
  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: 'verkeerd' gereden PSV supporters niet welkom

  België & Nederland

  PSV - Ajax: Met Lighttown Madness mee tijdens De Topper

  In de actualiteit

  Apollon Limassol: Laatste horde voor groepsfase Europa League voor PSV.

  In de actualiteit

  ''Politie Arnhem slaat erop los''