Actueel

Oproep: stuur je oude doosverhaal in!

739690_10151339406639162_1834247527_o1

Voetbalcultuur is booming en wordt steeds meer een ding van de massa. Als je anno 2016 geen tof blad uitgeeft of een voetbalhipsterevenement organiseert dan hoor je er bijna niet meer bij. Daar is op zich niets mis mee, maar eigenlijk vinden we de massa bij In de Hekken helemaal niet zo leuk en zouden we buiten de actualiteiten om ook veel vaker lekker achteruit willen kijken. Daarom willen we een oproep doen aan de groep mannen die naar wedstrijden gingen toen de smartphone nog niet bestond. Mannen die op de bonnefooi naar een uitwedstrijd reisden, voor de wedstrijd de binnenstad van de tegenpartij bezochten, daarna de hekken ingingen om hun club aan te moedigen en de thuissupporters lekker op te naaien. Voetbal uit de tijden dat het grote publiek de neus ophaalde voor het spelletje en je voor gek werd verklaard als je stad en land afging voor je cluppie.

Aan eerder verschenen artikelen van bijvoorbeeld Mark of Frank zien we dat we niet de enige zijn die het heerlijk vinden om die old school verhalen te lezen en daarom willen we jullie vragen om ze (liefst ook nog met beeldmateriaal) in te gaan sturen op [email protected]. Vertel ons over legendarische awaydays of wedstrijddagrituelen en deel dit met de rest van Nederland. Ook verhalen uit de archieven van fanzines en dergelijke zijn van harte welkom. Terug naar vroeger kunnen we niet meer natuurlijk, maar er is niets mis met mooi reisjes langs memory lane…

[foto met dank aan Serge Meijer]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %