Actueel

”Ook voetbalhooligans hebben rechten”

Joost Sneller, kamerlid (!) van de D66, doet een goede poging voor domste uitspraak van de week. En dat zegt nogal wat, in een week waarin ook de oude seniel Michael van Praag actief was. 

Over de demonstratie van Ajax supporters wordt veel gesproken in Nederland en voornamelijk Den Haag. De politieke hoofdstad staat vandaag in de schijnwerpers doordat 249 Ajacieden komen demonstreren. Uiteraard dient een nietszeggende politicus daar dan ook zijn mening over te geven. De heer Sneller laat daarbij zien dat de politiek en de voetbalsupporters nog steeds mijlenver van elkaar vandaan staan!

“We hebben grondrechten en gelukkig hebben ook voetbalhooligans die rechten. Het is niet aan ons om dat zomaar in te perken. We hebben daar goede regels voor en ik vertrouw het oordeel van de burgemeester daarin.”

Afijn. Het is dus duidelijk dat elke supporter die opkomt voor zijn grondrechten of mening, direct hooligan is. Normalisatie is nog heel ver weg. Het is triest dat politici, nog steeds, vooral praten tegen in plaats van met supporters/hooligans. En als we het dan toch over grondrechten hebben, waar is dan het grondrecht om jezelf vrij te bewegen?

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %