Groundhopping

Ook tijdens je vakantie…

Omdat het voetbal hier in Nederland toch stil ligt, en interlands met niet kunnen bekoren, zocht ik mijn heil in Thailand. Tijdens mijn rondreis kon ik mooi de derby meemaken tussen Singh Tarau (de club uit de haven) en Bangkok FC in de eerste divisie van Thailand.

Achterop een brommertaxi ging ik veel te hard, zonder helm, door rood en tegen het verkeer in onderweg naar het stadion, waar een kaartje 100 bath (€2,50) kostte. In het stadion zijn geen faciliteiten, dus je biertjes (35 bath per blikje) en eten (10 bath voor een saté) haal je buiten bij een van de ontelbare stalletjes. Daar staan de supporters van beide clubs gebroederlijk te pilsen.

Singh Tarau - Bangkok FC

Bij aanvang van de wedstrijd zat er misschien 100 man al binnen, de rest stond nog op z’n gemakkie buiten. Maar dat weerhield de fans er niet van om een doek over de tribune te laten gaan. Pas een klein kwartier leek iedereen van buiten binnen.

Singh Tarau - Bangkok FC

De wedstrijd was amper de 100 bath waard, maar de ambiance maakte veel goed. Vlak voor de wedstrijd droegen de ultra’s van Singh Tarau grote trommels en een heel drumstel naar binnen, waar ze de hele pot met passie op sloegen.

IMG_3855

Singh Tarau (thuisspelende ploeg) won de wedstrijd, dus na de pot was er nog een leuke afterparty op de tribune, waar ik nog lekker in de hekken kon hangen, wat me overigens op vreemde blikken kwam te staan.

Als je tijdens je wereldreizen ook niet zonder een lekker potje hekkenhangen kunt dan ben je een echte! Dank voor je verslag Jonne!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %