Actueel

Ook FC Twente staat op tegen de KNVB

De KNVB gaf eerder deze week, met het beboeten van de pitch invasions bij Willem II en FC Twente, een duidelijk signaal af; sfeer, emotie en traditie worden niet langer gewaardeerd door het zielloze orgaan uit Zeist! De KNVB gaat gebukt onder een groot gebrek aan creativiteit. Ze zien het strooien met boetes richting clubs als enige oplossing tegen de supporters die niet langer willen toekijken hoe iedere vorm van sfeer wordt verbannen uit de stadions.

Update 

Supportersvereniging Vak-P heeft FC Twente 10.562 euro overgemaakt. Vak-P heeft daarmee de inkomsten van de homeless party voor de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 aan de club geschonken. Deze zijn aangevuld met de opbrengsten van een inzamelingsactie, opgezet door een individuele supporter. FC Twente noemde het ‘een prachtige bijdrage’, en bedankt Vak-P.

Willen II mag € 5000,- aftikken nadat supporters, bij het bereiken van de finale van de KNVB-beker, het veld bestormden. FC Twente kan in de toch al slecht gevulde portemonnee op zoek naar € 7500,- voor de veldbestorming na de kampioenswedstrijd tegen jong AZ.

Gelukkig kunnen clubs steeds vaker rekenen op initiatieven van de supporters zelf. Brigata Tifosi haalde in mum van tijd ruim € 15.000,- en in Twente loopt momenteel een inzamelingsactie om de boete te betalen. Op de doneerpagina stond de teller binnen 12 uur op dik € 1800,-. Vak-P liet eerder deze week al weten dat de opbrengst van de aanstaande homeless party ook in de boetepot gaat. Laten we hopen dat de KNVB de signalen oppikt en inziet dat supporters verlangen naar oprechte emotie in plaats van in een scene gezet feestje voor de tv-kijkers en het handje vol bobo’s op de hoofdtribune!

Ron Lubbers
Na een wedstrijd tussen de fanatieke aanhang van F.C. Twente raakte Ron besmet met het supportersvirus. Hij houdt van de romantiek van het spel en verafschuwt de invloed van bobo's op de echte voetbalsfeer. Schrijft daarom ook vaak over sfeergerelateerde zaken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %