In de videotheek

Onvoorwaardelijk FC Utrecht

Een aantal maanden terug publiceerde FC Utrecht onderstaande video. Een prima initiatief van de club. Alleen is de uitwerking minder. De vormgeving en casting van het geheel ziet er prima uit, maar inhoudelijk raakt het niet. Het is gesneden koek en een groot gedeelte van de tekst kan op meerdere clubs van toepassing zijn. De situatie vraagt om een supportersmanifest geschreven vanuit het hart van de supporter. Redacteur R van U voelt zich geroepen en na overleg met de hoofredacteur van supportersmagazine Forza, Mike Vermeulen, krijgt het idee langzamerhand vorm.

Onvoorwaardelijk FC Utrecht

R van U schrijft de tekst en samen met EZG (de enige artiest die voetbalcultuur snapt) doet hij de vocalen. Samen met de videoclip, die gemaakt is door Mike Vermeulen, levert het een echt Utrechts document op. Van ‘de draai van Mols, de fietsketting, het verlies van Dito tot de pijn na de buitenspelgoal in de bekerfinale’. Marketingtechnisch niet doordacht, maar gemaakt uit pure onvoorwaardelijke liefde voor de club. De makers hebben veel uren in het supportersmanifest gestopt en mogen trots op zichzelf zijn. Ze hebben er een prachtige ode aan hun cluppie FC Utrecht van gemaakt. We hebben alweer teveel geluld. Bekijk de video hieronder gewoon!

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de Boeken

  Rebellen van de Bunnikside: Eentje voor de eeuwigheid

  In de actualiteitIn de Boeken

  De Utrechtse Bunnikside komt met een boek

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van FC Utrecht

  In de actualiteitIn de videotheek

  Heerlijke corteo van Utrecht