FC Groningen – Vitesse was een heel vreemd potje om naar te kijken als neutrale liefhebbers. Na de zoveelste poging om het wereldrecord bier (in plastic) werpen te verbeteren werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd, maar daarna werd het pas echt vreemd. De ene na de andere “supporter” verscheen op het veld zonder al te veel kleding aan om de ‘400 meter hoe ren ik een steward eruit’ te winnen. Dat bleek niet al te moeilijk, dus het duurde even voordat de wedstrijd weer hervat kon worden.

Bij FC Groningen was de schaamte groot over de incidenten, maar ons bekruipt een duidelijk gevoel dat zaken wel losstonden van elkaar. Bij ESPN viel het woord ‘ontgroeningstaferelen’ even en vanuit de Supportersvereniging FG Groningen vallen er ook woorden over nepstreakers van Vindicat met kleine piemeltjes. Als we zo naar de foto’s kijken dan durven we ons voorzichtig wel aan te sluiten bij die lezing…

[foto’s via Pro Shots / Paul Meima]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.