Ons soort jongens

We werden gek gebeld, gemaild en getwitterd met de mededeling dat we op nu.nl werden genoemd.  Menno Pot legt even precies uit hoe wij als makers van In de Hekken kijken naar het supportersleven en het voetbal van nu.

Mijn favoriete voetbalwebsites zijn geen nieuwssites die alle transfers en blessure-updates als eerste melden, en ook geen nieuwssites over mijn eigen favoriete club. Als ik ’s ochtends mijn computer aanzet, kijk ik eerst op Football Culture, daarna op Door de Benen en In de Hekken, en daarna op Voetblah en het Engelse When Saturday Comes.

En daarna is er koffie.

Het zijn allemaal sites vanuit supportersperspectief, die zich vrij nadrukkelijk als ‘clubneutraal’ manifesteren. Ze vinden voetbalcultuur belangrijker dan de moderne voetbalindustrie, het geleuter over megatransfers en zaaddodend serieuze wedstrijdanalyses. Ze bekijken het voetbal zoals ik dat zelf met de jaren ook ben gaan doen…

lees verder op Nu.nl

Ook leuk om te lezen