Voetbal in Engeland

Online van onder tot boven voor de “fanbeleving”

White Hart Lane is al gesloopt, het prachtige oude stadion van Tottenham Hotspur werd afgelopen seizoen verlaten en direct daarna onder handen genomen door sloophamers. Het nieuwe stadion laat nog even op zich wachten, dat is er volgend jaar pas. We weten ondertussen wel dat je lekker kan facebooken in plaats van voetbal kijken in het stadion.

Het Amerikaanse Hewlett Packard is namelijk gepresenteerd als technologische partner van Tottenham en van het nieuwe stadion. In de mededeling wordt gemeld dat Tottenham op zoek is naar de ‘ultieme stadionbeleving’. Volgens de club en het IT-bedrijf gaat dat hand in hand met overal WiFi en overal nieuwe technologische mogelijkheden in het hypermoderne stadion. Daar wordt dus vol op ingezet.

Tegenwoordig heeft iedereen thuis al WiFi of een dikke databundel. Die 90 minuten in het stadion heb je dat niet nodig. Dan moet je schreeuwen, gek gaan, bier drinken en je club toezingen. Tottenham denkt daar anders over. Supporters moeten niet kijken naar de zoveelste goal van Harry Kane, maar naar een kattenfilmpje op YouTube en de penalty moet niet met spanning worden afgewacht, maar vooral in de snapchatstory worden gezet.

Niet iedereen zal hier ongelukkig mee zijn, sommige mensen vinden dit de juiste beleving. Het is hopen dat de meeste Spurs-fans weten dat fanbeleving (dat we bij ons supportersbeleving noemen) niet online is, maar op de tribunes met elkaar. Verbondenheid door de club en niet door een WiFi-netwerk.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %