In de actualiteit

Online van onder tot boven voor de “fanbeleving”

White Hart Lane is al gesloopt, het prachtige oude stadion van Tottenham Hotspur werd afgelopen seizoen verlaten en direct daarna onder handen genomen door sloophamers. Het nieuwe stadion laat nog even op zich wachten, dat is er volgend jaar pas. We weten ondertussen wel dat je lekker kan facebooken in plaats van voetbal kijken in het stadion.

Het Amerikaanse Hewlett Packard is namelijk gepresenteerd als technologische partner van Tottenham en van het nieuwe stadion. In de mededeling wordt gemeld dat Tottenham op zoek is naar de ‘ultieme stadionbeleving’. Volgens de club en het IT-bedrijf gaat dat hand in hand met overal WiFi en overal nieuwe technologische mogelijkheden in het hypermoderne stadion. Daar wordt dus vol op ingezet.

Tegenwoordig heeft iedereen thuis al WiFi of een dikke databundel. Die 90 minuten in het stadion heb je dat niet nodig. Dan moet je schreeuwen, gek gaan, bier drinken en je club toezingen. Tottenham denkt daar anders over. Supporters moeten niet kijken naar de zoveelste goal van Harry Kane, maar naar een kattenfilmpje op YouTube en de penalty moet niet met spanning worden afgewacht, maar vooral in de snapchatstory worden gezet.

Niet iedereen zal hier ongelukkig mee zijn, sommige mensen vinden dit de juiste beleving. Het is hopen dat de meeste Spurs-fans weten dat fanbeleving (dat we bij ons supportersbeleving noemen) niet online is, maar op de tribunes met elkaar. Verbondenheid door de club en niet door een WiFi-netwerk.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Casper van Es
Over de schrijver

Voetballiefhebber in al zijn voegen. Van looplijnen en zonedekking tot aan de uitzinnige fans van San Lorenzo. Bezoekt graag wedstrijden in obscure voetballanden, maar schuwt de grote stadions ook niet. Fanatiek Ajacied.
  Ook leuk om te lezen...
  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Teleurgestelder en trotser dan ooit!

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Spurs away: de weg naar de finale?!

  Against Modern Football

  Het geweldige stadion van de Spurs

  Columns

  Vanwaar de sympathie voor de Spurs?