60A

De Nederlandse voetbalpers raakt er niet over uitgesproken. De fenomenale sfeer op Celtic Park tijdens Champions League avonden laat alle voetbalfans in binnen- en buitenland smullen. Ondanks het mega opportunistische, en vaak zelfs ronduit belabberde spel, weten the Bhoys toch de harten van de Nederlanders en waarschijnlijk ook vele andere internationale voetballiefhebbers te stelen.

Voor een club uit een kleine competitie lijkt de sfeer mij één van de belangrijkste eigenschappen die Celtic bezit, die gekoesterd moet worden door de fans, maar wellicht nog meer door de club. Zoals zo vaak eindigt het positieve gedeelte hier. Het statement dat afkomstig van supportersgroep the Green Brigade en vond ik op het alternatieve medium Celtic Journal. Een plek waar verhalen geplaatst worden, en statements als dat van the Green Brigade, die in de reguliere Schotse media genegeerd worden. Een verhaal over hoe ’the beautiful game’ in Schotland helemaal niet zo beautiful is…

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.