Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

Ondertussen bij NAC…

NAC fans bij Maaskant thuis

Terwijl Kerkrade (en een stukje Tilburg) afgelopen weekend feest vierden, was Breda ondergedompeld in rouw. NAC moest na het 2-1 tegen Roda JC na 15 jaar Eredivisie een stap terug doen naar de Eerste Divisie. Het zorgde voor bijzondere taferelen op de tribunes, waarbij NAC fans verbijsterd en gedesillusioneerd voor zich uit staarden en er hier en daar een traan werd weggepinkt.

Maar de fans in Breda lijken zich herpakt te hebben. NAC gooide afgelopen week de seizoenkaartverkoop open en streeft de indrukwekkende verkoopcijfers van NEC van een jaar geleden (2.200 seizoenkaarten in de eerste 72 uur) voorbij. Binnen 48 uur werden er maar liefst ook 2.200 seizoenkaarten verkocht. Voor de duidelijkheid: Het is nog niet bekend welke selectie NAC volgend seizoen heeft en of NAC überhaupt op het door hun favoriete zaterdagavondje mag voetballen. Van die 2.200 seizoenkaarten zijn er overigens 500 seizoenkaarten voor een looptijd van 10 seizoenen verkocht. Maar er is meer: Woensdagavond besloten een honderdtal NAC fans Drost en Robert Maaskant thuis op te zoeken om hem over te halen om toch bij te tekenen. Het vuurwerk en gezang maakte indruk op Maaskant en het is Maaskant niet in de koude kleren gaan zitten: De trainer heeft (of gaat) voor 1 seizoen bijgetekend (bijtekenen).

NAC fans bij Maaskant thuis

NAC fans bij Maaskant thuis

De NAC fans laten blijken dat ze als een blok achter de club staan en dat het aan de steun vanuit hun het komend seizoen niet zal liggen. Het is voor diezelfde fans te hopen dat het sportief, organisatorisch en financieel snel en goed op orde komt in Breda. Dat de NAC leus “Wij Gaan Niet Opzij” geen holle kreet is, blijkt.

(Foto van De Rat)

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Martijn M.
Over de schrijver

Martijn is redacteur en vaste schrijver voor In De Hekken. Daarnaast beheert hij de In De Hekken Instagram pagina. In enkele woorden: Globetrotter, interesse in andere culturen en geschiedenis, fotografie en groundhoppen en een flink gevoel voor rechtvaardigheid. Geen wonder dat hij vaste schrijver is voor de rubriek "Vergane Glorie" en dat hij zijn licht laat schijnen op voetbalwetgeving en voetbal-randzaken in het zuiden van Nederland en België. Check ook zijn zeer interessante website.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020In de actualiteit

  Het seizoen 19-20 van: NAC Breda

  In de actualiteit

  Petje af voor de ware helden

  In de videotheek

  De charme van de beker

  In de actualiteit

  Gastvrij FC Volendam: NAC Breda met 1400 uitsupporters naar de Dijk