Shall we sing a song for you

Het lied van Nice: Nissa La Bella

Stade Du Ray OGC Nice

Er zijn maar weinig clubs waar ik vaker dan eenmaal op bezoek ga. Zeker wanneer ze in een Legostadion spelen als de Allianz Riviera. De light uitvoering van de Allianz Arena is een grijze betonbak waar na vijf jaar nog steeds geen karakter in zit. De thuishaven van OGC Nice is de opvolger van het machtige Stade Du Ray, dat al vanaf 1904 in gebruik was.  Vanuit de achterliggende huizen moet het bengaalse vuurwerk te ruiken zijn geweest, evenals het zweet van de Ultras Sud. De tribune van de fanatieke supporters ligt haast in de voortuinen, slechts een smalle weg scheidt het stadion van de huizen.  Helaas is afgelopen december het laatste beetje historie gesloopt, wat rest zijn nog de foto’s.

Foto’s Stade Du Ray

Helaas heeft de club dus veel van haar charme ingeruild voor een modern stadion. Wellicht dat het een onvermijdbare beslissing is geweest. Echter heeft de club nog iets prachtigs: Het Nissa La Bella. In het prachtige nummer wordt de stad aanbeden.

Nissa La Bella tegen Ajax

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  GroundhoppingIn de actualiteit

  Slovan Bratislava na chaotische jaren weer terug in Europa!

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Altona 93: voetbal een hinderlijke onderbreking

  Derby DaysIn de actualiteitIn de Boeken

  In de Boeken: Derby Days

  In de actualiteit

  Promotie/degradatie kraker in Kroatië