Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

Shall we sing a song for you

Het lied van Nice: Nissa La Bella

Stade Du Ray OGC Nice

Er zijn maar weinig clubs waar ik vaker dan eenmaal op bezoek ga. Zeker wanneer ze in een Legostadion spelen als de Allianz Riviera. De light uitvoering van de Allianz Arena is een grijze betonbak waar na vijf jaar nog steeds geen karakter in zit. De thuishaven van OGC Nice is de opvolger van het machtige Stade Du Ray, dat al vanaf 1904 in gebruik was.  Vanuit de achterliggende huizen moet het bengaalse vuurwerk te ruiken zijn geweest, evenals het zweet van de Ultras Sud. De tribune van de fanatieke supporters ligt haast in de voortuinen, slechts een smalle weg scheidt het stadion van de huizen.  Helaas is afgelopen december het laatste beetje historie gesloopt, wat rest zijn nog de foto’s.

Foto’s Stade Du Ray

Helaas heeft de club dus veel van haar charme ingeruild voor een modern stadion. Wellicht dat het een onvermijdbare beslissing is geweest. Echter heeft de club nog iets prachtigs: Het Nissa La Bella. In het prachtige nummer wordt de stad aanbeden.

Nissa La Bella tegen Ajax

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Old school pyro in Nice - In de geschiedenisboeken

  GroundhoppingIn de actualiteit

  FC Sheriff: een voetbalreis door dwergstaat Transnistrië

  GroundhoppingIn de actualiteitIn de fotoreportages

  Ružomberok: voetballen bij een UNESCO werelderfgoed

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Groundhopper bezoekt 1650e amateurclub