In het uitvak

Ode aan een uitvak: feest in Firenze

‘’Een gebarricadeerde apenkooi met glasplaten, hekken en netten’’, zo omschreef Menno Pot op 28-11-2011 het uitvak. Feitelijk juist, al zal ik daar graag weggestopt nog aan toevoegen. Een weggestopte, gebarricadeerde apenkooi met glasplaten, hekken en netten dus. Een hel om van daaruit het voetbal te moeten volgen. Slecht zicht, slechte faciliteiten, slaven van de lokale driehoek. Waarom doe je jezelf dat aan?

Heel simpel, hierom:

Dat wil je niet missen.

Groningen is uitgelopen voor de UEFA Cup-wedstrijd in Firenze. Helaas kregen de meegereisde supporters niet wat ze verdienden: Levchenko en Kolder faalden tijdens de strafschoppenserie waardoor Fiorentina doorbekerde. Desondanks een wedstrijd die gekoesterd wordt in stad en ommeland.

PS: FC Groningen moet Europa in!

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Over de schrijver

Sander Jonkman is een freelance (sport)journalist. Hij schrijft o.a. voor De Stentor. Hij is een zwart-witdenker, idolaat van Italiaans voetbal, geïnteresseerd in supporterscultuur, maar bovenal een échte liefhebber van het spelletje.
  Ook leuk om te lezen...
  In het uitvak

  Ode aan een uitvak: Forza Vegalta Sendai

  In het uitvak

  Ode aan een uitvak: The Boys in Green

  In de fotoreportages

  Everyday like sunday

  In het uitvak

  Ode aan een uitvak: The Gers