België & NederlandIn de actualiteitReportage

NSVV – Papendrecht: Finale nacompetitie

Supporters NSVV
In de Hekken Shop

Een verslag dat we helemaal vergeten zijn. Omdat we hem jullie niet willen onthouden, publiceren we hem alsnog. Een dikke maand geleden werd de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse (West II) gespeeld: NSVV – Papendrecht. Onze vaste volgers kennen beide clubs waarschijnlijk wel van naam. 

NSVV – Papendrecht

NSVV kwam landelijk in het nieuws nadat één of andere dorpsgek het nodig vond om een nitraat/cobra op het veld te gooien. De dorpsgek had daarbij de pech dat de keeper dacht een fakkel op te pakken, om deze vervolgens weg te gooien. De fakkel bleek alleen geen fakkel te zijn. Paniek in Zeist. Paniek bij Alverna, tegenstander van NSVV in de eerste ronde. Een spandoeken oorlog volgde.

Spandoek_Alverna_NSVV

Papendrecht is vooral bekend vanwege de derby tegen VV Drechtstreek. 

Trots

Zo staat er vandaag dus erg veel op het spel. Vanwege het vuurwerkincident hebben beide besturen besloten geen vuurwerk te gedogen. Beide supportersgroepen konden niets anders dan hiermee instemmen. Vooral zuur voor VV Papendrecht natuurlijk.

Bij de opkomst van beide elftallen, op het prachtige sportpark van VV Heerjansdam, valt vooral de vocale steun van NSVV op. De passie spat er vanaf. Op Sportpark De Molenwei krijgen we vervolgens een echte finale wedstrijd voorgeschoteld. Goed is het niet, spannend juist wel. Bij rust staat het 2-1 voor Papendrecht.

In de tweede helft volgt een kansenregen voor VV Papendrecht. Echter gaat de bal er niet in. Zodoende weet NSVV toch nog een slotoffensief in te zetten om een verlenging af te dwingen. In een tumultueuze slotfase wordt een kans op de gelijkmaker gemist en vallen er ook nog twee rode kaart. Wanneer de scheidsrechter er een eind aan maakt, barst het feest los bij Papendrecht.

Foto’s NSVV – Papendrecht

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
Ook leuk om te lezen...
Vergane Glorie

Vergane Glorie: Sportpark De Diepput, één van de grootste parels in Nederland

In de actualiteit

Bekervoetbal in Rijssen: pyro bij Excelsior'31

De KelderklasseIn de actualiteit

Met het negende in de Kelderklasse #11: Handdoek in de ring?

GroundhoppingIn de actualiteit

Groundhopper bezoekt 1650e amateurclub