België & NederlandIn de actualiteitReportage

NSVV – Papendrecht: Finale nacompetitie

Supporters NSVV

Een verslag dat we helemaal vergeten zijn. Omdat we hem jullie niet willen onthouden, publiceren we hem alsnog. Een dikke maand geleden werd de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse (West II) gespeeld: NSVV – Papendrecht. Onze vaste volgers kennen beide clubs waarschijnlijk wel van naam. 

NSVV – Papendrecht

NSVV kwam landelijk in het nieuws nadat één of andere dorpsgek het nodig vond om een nitraat/cobra op het veld te gooien. De dorpsgek had daarbij de pech dat de keeper dacht een fakkel op te pakken, om deze vervolgens weg te gooien. De fakkel bleek alleen geen fakkel te zijn. Paniek in Zeist. Paniek bij Alverna, tegenstander van NSVV in de eerste ronde. Een spandoeken oorlog volgde.

Spandoek_Alverna_NSVV

Papendrecht is vooral bekend vanwege de derby tegen VV Drechtstreek. 

Trots

Zo staat er vandaag dus erg veel op het spel. Vanwege het vuurwerkincident hebben beide besturen besloten geen vuurwerk te gedogen. Beide supportersgroepen konden niets anders dan hiermee instemmen. Vooral zuur voor VV Papendrecht natuurlijk.

Supporter van NSVV

Bij de opkomst van beide elftallen, op het prachtige sportpark van VV Heerjansdam, valt vooral de vocale steun van NSVV op. De passie spat er vanaf. Op Sportpark De Molenwei krijgen we vervolgens een echte finale wedstrijd voorgeschoteld. Goed is het niet, spannend juist wel. Bij rust staat het 2-1 voor Papendrecht.

De Tribune van Sportpark Molenwei

In de tweede helft volgt een kansenregen voor VV Papendrecht. Echter gaat de bal er niet in. Zodoende weet NSVV toch nog een slotoffensief in te zetten om een verlenging af te dwingen. In een tumultueuze slotfase wordt een kans op de gelijkmaker gemist en vallen er ook nog twee rode kaart. Wanneer de scheidsrechter er een eind aan maakt, barst het feest los bij Papendrecht.

Foto’s NSVV – Papendrecht

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysIn de actualiteit

  De Papendrecht Derby voor even terug!

  Groundhopping

  Heerlijk zaterdagmiddagvoetbal bij VV Papendrecht

  GroundhoppingReportage

  Dos Kampen sleept titel binnen in direct kampioensduel

  ColumnsGroundhoppingIn de actualiteitIn de fotoreportages

  Haat-liefdeverhouding: Fusieclub DVO Rietvogels