Actueel

Normalisatie: Hulde aan VVV

Nederland is het land waar normalisatie vaak nog altijd ver te zoeken is. Op zondag 4 februari merk ik als Feyenoord supporter dat VVV Venlo daar een positieve uitzondering in vormt. Waar politie en gemeente de plank volledig misslaan door een extreme hoeveelheid politie op de been te brengen, laat de plaatselijke voetbalclub uitsupporters gewoon toe op de vakken rondom het uitvak.

Voor het uitvak ontstaat er een vak met honderden Feyenoord supporters, maar vele Rotterdammers nemen ook gewoon plaats tussen de Limburgers. Er wordt zelfs een groene rookpot en een fakkel afgestoken. Dit allemaal zonder wanklank van Limburgse zijde. Ook de Feyenoord supporters blijven rustig na een dramatische nederlaag. In Duitsland gaat dit veelal ook goed, dus waarom zou dit in Nederland niet altijd kunnen?

Na afloop staat er wonderbaarlijk veel ME voor het uitvak opgesteld. In de trein op weg naar huis komen ook nog eens de berichten binnen dat er groepen Feyenoorders de wedstrijd helemaal niet hebben gehaald: zij werden op de heenweg een trein uitgehaald en kregen een retourtje Rotterdam aangeboden.

VVV verdient een groot compliment, Politie en Gemeente slaan plank volledig mis.

Foto’s

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %