In de actualiteit

Normalisatie: Hulde aan VVV

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Nederland is het land waar normalisatie vaak nog altijd ver te zoeken is. Op zondag 4 februari merk ik als Feyenoord supporter dat VVV Venlo daar een positieve uitzondering in vormt. Waar politie en gemeente de plank volledig misslaan door een extreme hoeveelheid politie op de been te brengen, laat de plaatselijke voetbalclub uitsupporters gewoon toe op de vakken rondom het uitvak.

Voor het uitvak ontstaat er een vak met honderden Feyenoord supporters, maar vele Rotterdammers nemen ook gewoon plaats tussen de Limburgers. Er wordt zelfs een groene rookpot en een fakkel afgestoken. Dit allemaal zonder wanklank van Limburgse zijde. Ook de Feyenoord supporters blijven rustig na een dramatische nederlaag. In Duitsland gaat dit veelal ook goed, dus waarom zou dit in Nederland niet altijd kunnen?

Na afloop staat er wonderbaarlijk veel ME voor het uitvak opgesteld. In de trein op weg naar huis komen ook nog eens de berichten binnen dat er groepen Feyenoorders de wedstrijd helemaal niet hebben gehaald: zij werden op de heenweg een trein uitgehaald en kregen een retourtje Rotterdam aangeboden.

VVV verdient een groot compliment, Politie en Gemeente slaan plank volledig mis.

Foto’s

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Dit is de mooiste vuurwerkactie van het seizoen 2019-2020

  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de Boeken

  Dit is De Kuip

  In de actualiteit

  FC Twente moest na de vuurwerkramp 'gewoon' voetballen