In de actualiteit

Normalisatie: Hulde aan VVV

Nederland is het land waar normalisatie vaak nog altijd ver te zoeken is. Op zondag 4 februari merk ik als Feyenoord supporter dat VVV Venlo daar een positieve uitzondering in vormt. Waar politie en gemeente de plank volledig misslaan door een extreme hoeveelheid politie op de been te brengen, laat de plaatselijke voetbalclub uitsupporters gewoon toe op de vakken rondom het uitvak.

Voor het uitvak ontstaat er een vak met honderden Feyenoord supporters, maar vele Rotterdammers nemen ook gewoon plaats tussen de Limburgers. Er wordt zelfs een groene rookpot en een fakkel afgestoken. Dit allemaal zonder wanklank van Limburgse zijde. Ook de Feyenoord supporters blijven rustig na een dramatische nederlaag. In Duitsland gaat dit veelal ook goed, dus waarom zou dit in Nederland niet altijd kunnen?

Na afloop staat er wonderbaarlijk veel ME voor het uitvak opgesteld. In de trein op weg naar huis komen ook nog eens de berichten binnen dat er groepen Feyenoorders de wedstrijd helemaal niet hebben gehaald: zij werden op de heenweg een trein uitgehaald en kregen een retourtje Rotterdam aangeboden.

VVV verdient een groot compliment, Politie en Gemeente slaan plank volledig mis.

Foto’s

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Start de normalisatie: CIV blijft steevast negatief

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: krijgt supporter een stadionverbod voor juichen?

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: 'verkeerd' gereden PSV supporters niet welkom

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: politiegeweld Helmond