In de actualiteit

Noodfonds voor Doingthe116. Vinger voor Guus de Jong!

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Guus de Jong – Voor wie de ellende op Twitter niet gevolgd heeft. Het fantastische, niet-commerciële voetbalcultuurblog Doingthe116 is aangeklaagd door een advocaat van oud-fotograaf Guus de Jong. Op GeenStijl staan nogal verontrustende stukken. En ook bij ons kwamen enkele dreigmails richting Guus de Jong binnen… no joke.

Voor alle zekerheid. De man op de foto is NIET Guus de Jong. En de foto is ook NIET gemaakt door Guus de Jong. De dikke middelvinger is WEL voor Guus de Jong!

Voetbalcultuur
Guus de Jong was een geweldige fotograaf die van onschatbare waarde is geweest voor de Nederlandse voetbalcultuur. De hele FC-crew is  groot fan van zijn werk. Niet voor niets zijn we vanaf nummer 1 lid geweest van, het helaas ter ziele gegane maandblad, Johan. Guus de Jong is inmiddels stokoud (79), heeft serieuze tegenslagen in z’n leven gehad en is niet actief op internet. Het doet ons pijn om te zien hoe zijn eigen naam nu te grabbel  gooit.

Liefde
FootballCulture en wij doen een beroep op het gezond verstand van de advocaten van hater Guus de Jong. Stop de treurige jacht op hobbyisten. Breng liefde in plaats van haat. Ga met je tijd mee en wees creatiever. Maak de prachtige collectie van De Jong ten gelde en zorg dat er zoveel mogelijk mensen van kunnen genieten.

We wilden nog voorstellen om samen een shirt te dealen… waarvan de volledige opbrengst naar De Jong zou gaan. Inmiddels is er voor een onbekend bedrag geschikt met Doingthe116 en hebben we ons bedacht. Liever gaan we weer verder met de mooie dingen in het leven…

Steun Doingthe116
Wil je Doingthe116 steunen en kan je iets missen? Elke euro is welkom:
Noodfonds 6434154 t.n.v. J.L.C. van de Wier in Tilburg

Bovenstaand artikel is een schaamteloze copy paste van onze blogbroeders van FootballCulture.com, die zich net als wij heel erg druk kunnen maken om dit soort dingen.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  When weekend comes #1

  In de Boeken

  Terraces & Floodlights

  Columns

  Eens geschonken...

  In de fotoreportages

  Dear God