Derby Days

Nog niks te doen dit weekend?

Vorige week plaatste ik het verslag over een groundhop in eigen land. Ik voegde daar een aantal mooie wedstrijden aan toe, die het zeker waard zouden zijn om dat weekend te bezoeken. Helaas gooide Koning Winter roet in het eten en werden deze wedstrijden voor de derde (!) maal afgelast. Maar niet getreurd, aankomend weekend staat er weer een bijzonder mooie Haagse derby op het programma. 

Haagse derby

HV & CV Quick neemt het om 16.30 op tegen HBS. Beide clubs waren ooit Haagse grootmachten en wedstrijden tegen elkaar hebben ooit vele duizenden supporters getrokken. We spreken dan nog over het tijdperk dat er enkel zwart-wit foto’s gemaakt werden. Vandaag de dag zijn de clubs afgezakt naar de Derde Divise Zondag. Omwille van de derby is de wedstrijd naar zaterdag 16.30 verschoven. In het begin van het seizoen maakte beide supportersgroepen er een echt feest van. 3.500 supporters kwamen er op deze wedstrijd af. Met veel pyro zorgen zij voor een hoop spektakel. Fans van HBS lieten hanen los op het veld, het symbool van de grote rivaal. Omroep West maakte een prachtige aftermovie, waar FOX Sports nog wat van kan leren!

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysIn de actualiteitReportage

  Supporters RKDEO en OLIVEO nemen in stijl afscheid van derby

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Groundhopper bezoekt 1650e amateurclub

  Vergane Glorie

  Vergane Glorie: AGOVV Apeldoorn, Veluws Trots

  Vergane Glorie

  Vergane Glorie: Voetbalmonument Het Drie Lindenstadion