Derby Days

Nog niks te doen dit weekend?

Vorige week plaatste ik het verslag over een groundhop in eigen land. Ik voegde daar een aantal mooie wedstrijden aan toe, die het zeker waard zouden zijn om dat weekend te bezoeken. Helaas gooide Koning Winter roet in het eten en werden deze wedstrijden voor de derde (!) maal afgelast. Maar niet getreurd, aankomend weekend staat er weer een bijzonder mooie Haagse derby op het programma. 

Haagse derby

HV & CV Quick neemt het om 16.30 op tegen HBS. Beide clubs waren ooit Haagse grootmachten en wedstrijden tegen elkaar hebben ooit vele duizenden supporters getrokken. We spreken dan nog over het tijdperk dat er enkel zwart-wit foto’s gemaakt werden. Vandaag de dag zijn de clubs afgezakt naar de Derde Divise Zondag. Omwille van de derby is de wedstrijd naar zaterdag 16.30 verschoven. In het begin van het seizoen maakte beide supportersgroepen er een echt feest van. 3.500 supporters kwamen er op deze wedstrijd af. Met veel pyro zorgen zij voor een hoop spektakel. Fans van HBS lieten hanen los op het veld, het symbool van de grote rivaal. Omroep West maakte een prachtige aftermovie, waar FOX Sports nog wat van kan leren!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  De Kelderklasse

  Met het negende in de Kelderklasse #6: Het verkeerde fluitsignaal

  België & Nederland

  VV Kloetinge - vv Nieuw Lekkerland: De vriendschappelijke kraker

  België & NederlandDerby DaysIn de actualiteitIn de fotoreportages

  Storm, pyro en rivaliteit bij de Bollenstreekderby

  De Kelderklasse

  Met het negende in de Kelderklasse #5: De voetbalbingokaart