In de videotheek

No al calcio moderno

Waar we hier in Nederland verwend worden met de voetbalwet (ja, want dat werkt in Engeland ook mensen) hebben de supporters in Italië sinds kort te maken met de fankaart. Deze verplichte registratie van voetbalsupporters moet het geweld in Italië rond voetbalwedstrijden terugdringen. Dat supporters dat daar niet pikken wordt inmiddels wel duidelijk.

Bij Roma kwam de Curva Sud uit protest later de tribune op:

De fans van Barletta (serie C)  liepen al liederen zingend door de straten om te protesteren. (ze zingen: “nee tegen de fankaart, nee tegen het moderne voetbal”)

In Atlanta gingen het wat minder vreedzaam, de ultras van Atalanta Bergamo gingen met 500 man verhaal halen bij een politieke bijeenkomst en dat liep niet helemaal goed af.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %