In de videotheek

Nissa la Bella

De meeste supporters moeten het doen met een clublied dat klinkt als een veredelde carnavalskraker. Er zijn echter uitzonderingen: in Gelsenkirchen galmt sinds 1924 “Blau und Weiss” in mono over de Kurven, SC Heerenveen draait het Frieze Volkslied, in Liverpool hebben ze “You’ll Never Walk Alone”, en bij FC Sankt Pauli schallen AC/DC’s Hells Bells door de speakers wanneer de spelers de grasmat betreden. In Nice zingen de fans in een Italiaans-Frans dialect de stokoude stadshymne, als een psalm in de kerk.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Tom Bodde
Over de schrijver

Tom is een voetbalromanticus pur sang. De auteur van Confetti, Bier en Staanplaatsen en De Voetbalhel hopt al 20 jaar van stadion naar stadion. Tom is wars van commercie, anonieme arena's, volgevreten vedettes en geregisseerde sfeer, en bezoekt het liefst obscure clubs in Oost-Europa. Zijn nieuwe boek Van Letland tot de Langeleegte, met daarin 26 nieuwe groundhop-avonturen, is nu te bestellen in de webshop.
  Ook leuk om te lezen...
  Shall we sing a song for you

  Het lied van Nice: Nissa La Bella

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 42)

  Columns

  Brigade Sud