In de actualiteit

NAC wint uitsupportersklassement Jupiler League

Gisteren publiceerde het Nederlandse facebook account Awaydays NL het overzicht met de gemiddelde uitsupportersaantallen van de Jupiler League in het seizoen 2016/2017. NAC Breda nam net als vorig jaar gemiddeld 233 supporters mee naar uitwedstrijden. Vorig jaar was dit aantal goed voor een tweede plaats achter promovendus Sparta Rotterdam. Dit jaar was het aantal van 233 uitsupporters genoeg voor een eerste plek. Ook Fortuna Sittard steeg een plekje ten opzichte van vorig jaar. De Limburgers bezetten de tweede plek. De top drie wordt compleet gemaakt door degradant De Graafschap. Opvallend is dat de top drie van het uitsupportersklassement op de ‘echte’ ranglijst lager terug te vinden is. NAC (5), Fortuna Sittard (17) en De Graafschap (12) behoorden op sportief vlak niet tot de top.

MVV, kampioen VVV, Cambuur en Helmond Sport namen gemiddeld meer dan 100 supporters mee naar uitwedstrijden. De ‘jong’ teams vinden we terug op de laagste plekken van de awayday ranglijst. Jong Utrecht, Ajax en PSV namen allen gemiddeld minder dan tien supporters mee naar uitwedstrijden.

Bron: Awaydays NL

Grote verschillen ten opzichte van de ranglijst van vorig jaar zijn er niet. Alleen promovendus VVV Venlo verdubbelde het gemiddeld aantal uitsupporters bijna. Van 79 vorig seizoen naar 147 dit seizoen. Alle andere teams, die vorig jaar ook in de Jupiler League uitkwamen, hadden slechts lichte dalingen of stijgingen van het uitsupportersaantal.

Wij van In De Hekken hebben respect voor iedereen die zijn club door het hele land steunt. Wij hopen dat de uitsupportersaantallen de komende jaren een groei gaan doormaken en wensen alle supporters van Jupiler League teams weer vele mooie awaydays toe in het seizoen 2017/2018.

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

David Schulpen
Over de schrijver

Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitIn de fotoreportages

  Ultras Strasbourg zetten Calais in vuur en vlam!

  In de actualiteit

  De krant van Hypocriet Nederland

  Columns

  Werken voor je kanker geld

  In de actualiteit

  Fernando Ricksen - een eerbetoon