In de actualiteit

”MVV supporter (68) mishandeld door ME”

Bij een charge van de Mobiele Eenheid is Ton Jansen (68) uit Maastricht zondag gewond geraakt. De MVV-supporter werd naar eigen zeggen door de ME van achter tegen de grond geduwd.

De ME doet in Nederland inderdaad nooit wat verkeerd.

Na de wedstrijd in Kerkrade werden de spelers van MVV feestelijk onthaald door de supporters in Maastricht. Het feest liep uit de hand en en een groep supporters stapte de A2 op.

Walgelijke beelden inderdaad. Supporters die feest vieren en daarbij vuurwerk afsteken. (Zonder grap: een afrit van een snelweg op lopen is niet slim. Maar uit de hand lopen is uiteraard overdreven).

​In de tussentijd verplaatste een grote groep MVV-supporters zich richting de A2. Ton besloot op een bepaald moment dat het allemaal te lang duurde en ging terug naar huis. Vanaf dat moment is hij de film kwijt. Hij werd wakker in de ambulance en kreeg daar te horen dat hij door een ME’ers tegen de grond was gewerkt. “Ik ben gewoon tegen de grond geslagen, ik had een bloedend voorhoofd, bloedende neus en een blauw oog”, aldus Jansen. 

Dis is niet de eerste keer dat we zo iets horen… 

De politie zegt in een reactie dat de ME’er goed gehandeld heeft en dat alles ‘volgens protocol’ is gegaan.

Verrassend. Geweld en onterechte arrestaties, daar heeft de politie een monopolie op. Daar kunnen 326 Feyenoord supporters over mee praten.  Ook Willem II kan daar over meepraten. Waar eindigt deze lijst?

Dik gedrukte tekst uit artikel sensatie artikel Limburg1

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: de falende politie

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Amsterdamse politiek, neem verantwoordelijkheid!

  In de actualiteit

  Politieagenten ontslagen na rellen NAC-Willem II

  In de actualiteit

  Eintracht Frankfurt laat zich de mond niet snoeren