Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de videotheek

Mooie tradities

Bij het zien van onderstaande beelden gingen mijn gedachten uit naar de ontmoeting met supporters van (uitgerekend) Glasgow Rangers toen deze in 2004 naar Alkmaar kwamen in het kader van de Europa League. Gebroederlijk wisselden we in de volle Alkmaarse kroegen ervaringen en sjaals uit met onze rivalen van die avond zonder dat er ook maar een wanklank viel. We zongen en dronken alsof ons leven er vanaf hing en ikzelf had later die avond nog het genoegen om een Schot mee naar binnen te krijgen zodat hij (zonder kaartje dus) ook getuige kon zijn van een wedstrijd waaraan we in Alkmaar met groot genoegen aan terugdenken. Het heeft uiteindelijk maar weinig te maken met het filmpje hieronder van de supporters van Celtic en Juventus, maar het geeft wel aan dat verbroedering een heel mooi en onderbelicht iets is in de voetballerij.

(Dank Germ)

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Feyenoord Europa Cup 1In de geschiedenisboeken

  Feyenoord - Celtic door de ogen van Romeijn

  In de actualiteit

  Schandalige opmerking van Rangers-supporter richting Scott Brown

  In de actualiteitIn de geschiedenisboeken

  Het Heizeldrama, wanneer voetbal vergeten wordt

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Juve uit: Reaching for the stars!