Voetbal in Amerika

MLS-supporters pakken groots uit tijdens openingsweekend

Afgelopen weekend ging de Amerikaanse competitie weer van start met de eerste speelronde. Dit openingsweekend betekent dat de supportersgroepen maanden de tijd hebben gehad om zich voor te bereiden. Logischerwijs leidde dit tot een paar schitterende en indrukwekkende tifo’s voor de wedstrijden.

Orlando City

De supporters van Orlando City grepen de eerste speelronde aan om een laatste eer te bewijzen aan een overleden supporter. Joe Campo stond ook wel bekend als de “Purple Deadpool” vanwege het masker dat hij altijd droeg tijdens de wedstrijden van Orlando. De fanatieke supporter kwam in november 2017 om door een auto-ongeluk. Hij liet een 4-jarige zoon achter. Midden in de tifo staat daarom een afbeelding van Purple Deadpool.

Seattle Sounders

De Emerald City Supporters, oftewel de supportersgroep van de Seattle Sounders, pakte ook groot uit voor haar thuiswedstrijd tegen LAFC. Een schitterend piratenschip met op de achtergrond de skyline van Seattle. Ondanks deze schitterende actie verloor de club haar thuiswedstrijd wel.

Max Aquino / Sounder at Heart

Sporting Kansas City

Sporting Kansas City besloot om de band tussen de stad en de club te benadrukken. Op de verschillende spandoeken staan bekende plekken uit de stad Kansas. De badmintonshuttle verwijst bijvoorbeeld naar de gigantische standbeelden van shuttles die buiten het kunstmuseum staan. Verder zijn ook het Kauffman Centre en de Bartle Hall Pylons te herkennen.

Vancouver Whitecaps

In vergelijking met de voorgaande acties is de tifo van Vancouver Whitecaps redelijk teleurstellend. De supporters kwamen niet verder dan een spandoek met ‘Back in black’ erop. Alle supporters waren vervolgens in het zwart gekleed naar de wedstrijd gegaan. Deze tifo kan helaas niet tippen aan de schitterende spandoeken van sommige andere teams.

Foto’s via Reddit

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %