Actueel

Een dikke middelvinger richting MK Dons

womble-till-i-die

AFC Wimbledon behaalde vandaag een enorme mijlpaal, de rebellenclub staat na 14 jaar keihard en liefdevol werken eindelijk waar ze horen: boven MK Dons! Terwijl Wimbledon in League One zelf won van Oxford United verloor aartsvijand MK Dons in eigen huis van Port Vale.

AFC Wimbledon werd 14 jaar geleden opgericht door supporters van Wimbledon FC. Dit gebeurde nadat de club werd overgenomen, verhuisd en later zelfs van haar eigen naam werd beroofd. Ondanks dat de Engelse FA aangaf dat de oprichting van AFC Wimbledon ‘niet in het grotere belang was van het voetbal’, hielden ze vast aan hun plannen en timmeren ze nog steeds flink aan de weg.

Na maar liefst zes promoties is de club inmiddels terechtgekomen in League One, waar ze het dus moeten opnemen tegen één van de eerste echte uitwassen in het moderne voetbal. Ondanks dat veel supporters van AFC Wimbledon de rivaal niet erkennen als echte club zullen er weinig fijnere dagen zijn geweest in de laatste 14 jaar.

[foto via Chalfont Don / Flickr]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %