In de videotheek

Media vs supporters

Het Duitse programma FOCUS TV maakte een reportage over de Duitse ultras (met speciale aandacht voor 1. FC Köln) met als doel om de Duitse voetbalsupporters in een kwaad daglicht te stellen. Als we het programma mogen geloven dan is het in Duitsland eigenlijk niet mogelijk om op normale wijze een voetbalwedstrijd te bezoeken, dat terwijl wij als Nederlanders juist de ervaring hebben dat een wedstrijdje pakken in Duitsland een warm bad is in vergelijking met de Nederlandse benadering waarin het supportertje de normaalste zaak van de wereld is.

Als klap op de vuurpijl (let op die woordspeling) gaat FOCUS TV ook nog even los op het levensgevaarlijk vuurwerk, het blijkt namelijk dat je iemand in de fik kan steken als je een fakkel minutenlang op iemands rug laat uitbranden…

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %