In ‘dit was het weekend’ blikken we terug op het afgelopen voetbalweekend. We nemen je mee langs de velden en laten je de mooiste sfeeracties en pyro zien. Van onze eigen lage landen tot de meest bijzondere plaatsen op deze aardbodem.  

In Nederland mag er dan nog steeds niet worden gevoetbald, maar afgelopen weekend werden we weer eens voorzien van een goede dosis pyro. Supporters van zowel MVV als PEC Zwolle zorgden voor een fantastische vlammenzee.

Maastricht in vuur en vlam

Het weekend zonder voetbal begon afgelopen vrijdag, voor de verandering, op fantastische wijze. Op de Hoge Brug in Maastricht werden tientallen fakkels ontstoken en werd er gezongen. Met de actie willen de supporters mensen oproepen om een seizoenskaart te kopen voor de noodlijdende club. Door de coronacrisis mist MVV een hoop inkomsten.

110 jaar PEC Zwolle

Maar afgelopen vrijdag besloten ook supporters van PEC Zwolle voor een lading pyro te zorgen. Reden hiervoor was het 110-jarig bestaan van de club. PEC Zwolle werd op 12 juni 1910 geboren in Hotel Koenders op de Grote Markt, als samensmelting van Ende Desespereert Nimmer (EDN) en Prins Hendrik (PH).

Foto: FEU Zwolle

Faillissement 1. FC Kaiserslautern

Waar het weekend vrijdag fantastisch begon, eindigde dat vandaag toch op een wrange manier. Vandaag bereikte ons het nieuws dat traditieclub 1. FC Kaiserslautern het faillisement heeft aangevraagd. De club worstelt met een grote schuld. En dat is eeuwig zonde voor de hondstrouwe supporters, die ook in de 3. Liga massaal blijven komen. Wij hopen alvast op een doorstart van de club, want ze hebben een fantastische supportersschare.

Boy de Haan
Studeert Journalistiek om continu met voetbal, maar vooral de daarbij horende randzaken, bezig te mogen zijn. Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.