Actueel

Loving it on the hill

Vanmiddag speelde FC United of Manchester in de play-offs om promotie naar de Conference North – het zesde niveau – tegen Colwyn Bay FC. Aangezien het stadionnetje van de club uit Noord-Wales slechts 2000 supporters kan herbergen, kreeg FCUM slechts 1000 kaarten toegewezen. Veel te weinig voor de Mancunians, zeker in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Gelukkig ligt het stadion in Colwyn aan de voet van een heuvel, en zijn de tribunes laag genoeg om overheen te kijken. Zo kon het gebeuren dat honderden supporters uit Manchester en enkele aanhangers van de thuisploeg zich verzamelden op de heuvel om op deze zonnige Bank Holiday te genieten van een pot oud-Engels voetbal.

De supporters uit Manchester die wel in het stadion zaten konden uiteraard wel uit de voeten met de vijfde tribunezijde. Hillside, give us a song! was dan ook al snel te horen, evenals Can you hear the Hillside sing, noho noho. Terwijl in het stadion het ene na het andere nummer ten gehore werd gebracht, roerde de Hillside zich ook zo nu en dan.

Helaas voor The Rebels ging de typische kick-and-rush wedstrijd verloren, waardoor de cultclub ook volgend seizoen uit zal komen in de Northern League Premier Division. Colwyn Bay daarentegen draagt bij aan het toch al succesvolle seizoen van de Welse clubs. Met Cardiff en Swansea in de play-offs is de kans vrij groot dat de Premier League volgend seizoen weer een vertegenwoordiger uit Wales kent. Wrexham krabbelt weer op na financële problemen, en strijdt in de play-offs om een terugkeer naar de Football League. Newport County behaalde in de Conference meteen een 9e plaats, na vorig jaar nog te zijn gepromoveerd.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %