Actueel

Liverpool blijft Anfield trouw

Eindelijk, goed nieuws. Na acht jaar onduidelijkheid is de kogel door de kerk: Liverpool blijft z’n wedstrijden op Anfield spelen. Plannen voor een nieuw stadion waren al volledig uitgewerkt, toen bleek dat dit te veel geld zou kosten. Nu is besloten het huidige stadion te verbouwen en dat is overwinning voor alle Reds.

Directeur Ian Ayre bevestigde gisteren op de officiële site dat het volgende multifunctionele gedrocht ons bespaard blijft en, belangrijker, het historische Anfield zal blijven bestaan. Vandaag is het plan om een deel van de grond rond het stadion op te kopen door de gemeenteraad goedgekeurd. Liverpool zal zo’n 30 miljoen euro moeten betalen: een schijntje. De capaciteit zal naar ongeveer 60.000 plaatsen worden uitgebreid.

Ayre ziet de overname van Liverpool door de Fenway Sports Group als een keerpunt: “We zijn twee jaar bezig geweest om te kijken wat het beste was voor de club en dat we dit bereikt hebben is fenomenaal!”

Waarom dan blijven? Hij legt eerst uit dat het economisch niet zou renderen. Daaraan voegt ie toe: “De overgrote meerderheid van de fans wilde blijven. Wij allemaal eigenlijk. Dit is het spiritual home van Liverpool FC. Supporters, zowel van Liverpool als van andere andere clubs hebben sommige van de mooiste herinneringen als supporter hier beleefd. We hebben hier grote successen gevierd. Deze oplossing is het beste voor de club, de supporters en de hele omgeving”

Eindelijk mensen die clubliefde, historie en de mening van hun fans vooropstellen. Daar kunnen ze in Rotterdam nog een puntje aan zuigen…

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %