Actueel

Limburgse derby tussen MVV en Fortuna

Na een saaie interlandweek stonden er afgelopen weekend in geheel Europa een behoorlijk aantal derby’s op het schema: Ajax – Feyenoord, Liverpool – Everton, Schalke 04 – Borussia Dortmund, Vitesse – NEC en Benfica – Porto. Ook in onze eigen Jupiler League stond er een mooie derby op het programma. MVV Maastricht ontving Fortuna Sittard in een goed gevulde Geusselt. Bovendien vierde de Sjengen de 115de verjaardag van hun geliefde MVVke. Een overwinning in de Limburgse derby had het jubilieum weekend van MVV compleet gemaakt.

Bij opkomst van de ploegen was er in het uitvak, waar ook Fortuna eigenaar Isinat Gun plaatsnam, een geel-groene vlaggenzee zichtbaar. Zoals het hoort bij een derby deed Fortuna middenvelder Jordi Briels zo’n 10 minuten voor tijd nog een sollicitatie naar een vermelding op FC De Zaag (voor beelden verwijs ik u door naar de samenvatting). Ondanks de provocaties op zowel het veld als de tribunes was er ook blijk van onderling respect tussen beide supportersgroepen. In de 52ste minuut applaudisseerde het gehele stadion voor een op veel te jonge leeftijd overleden MVV Supporter. Ook in het uitvak verscheen een doekje met de tekst: ‘RIP BEN’. Op het veld eindigde de Limburgse derby in een 1-1 gelijkspel.

Geel-groene rook op de laatste training van MVV.

  

Bron foto’s: Niels van Renen en Maikelll043

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %