Actueel

Lekker ‘connected’

ipads

Veel Nederlandse clubs zijn druk bezig om een ‘smart stadium’ te creëren omdat ze van mening zijn dat er tijdens wedstrijden niets gaver is dan op je smartphone bezig zijn met het spel. Het direct terugkijken van wedstrijdsituaties, sfeerbeelden met delen met je vrienden en lekker chatten met je medesupporters via de clubkanalen zijn dingen waar de marketingmannetjes een nat voorhoofd van krijgen en waar echte supporters van gruwelen.

Dat het ook anders kan laten ze in Dortmund zien. Bij Borussia zijn ze al lekker ‘connected’, maar zijn ze nu tot de conclusie gekomen dat teveel afleiding tijdens wedstrijden niet goed is voor de beleving op de tribunes. Op je smartphone kijken terwijl je ook je club kunt aanmoedigen is not done en daarom gaan ze per direct het WIFI-signaal verzwakken.

Wij hopen dat de Nederlandse marketingmannetjes zich ook nog bedenken, een sfeervol stadion levert namelijk altijd meer resultaat op dan een hele tribune vol selfie-sticks en iPads…

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %