In de actualiteit

Lekker ‘connected’

In de Hekken Shop

ipads

Veel Nederlandse clubs zijn druk bezig om een ‘smart stadium’ te creëren omdat ze van mening zijn dat er tijdens wedstrijden niets gaver is dan op je smartphone bezig zijn met het spel. Het direct terugkijken van wedstrijdsituaties, sfeerbeelden met delen met je vrienden en lekker chatten met je medesupporters via de clubkanalen zijn dingen waar de marketingmannetjes een nat voorhoofd van krijgen en waar echte supporters van gruwelen.

Dat het ook anders kan laten ze in Dortmund zien. Bij Borussia zijn ze al lekker ‘connected’, maar zijn ze nu tot de conclusie gekomen dat teveel afleiding tijdens wedstrijden niet goed is voor de beleving op de tribunes. Op je smartphone kijken terwijl je ook je club kunt aanmoedigen is not done en daarom gaan ze per direct het WIFI-signaal verzwakken.

Wij hopen dat de Nederlandse marketingmannetjes zich ook nog bedenken, een sfeervol stadion levert namelijk altijd meer resultaat op dan een hele tribune vol selfie-sticks en iPads…

retro voetbalshirts
In de Hekken Shop
Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
Dit was het weekend

Dit was het weekend

In de actualiteit

Dortmund ziet titel verdwijnen na pijnlijk verlies in Kohlenpott-derby

Support vanuit het buitenland

Support vanuit het buitenland #7: Florian uit Dortmund

Groundhopping

Endlich wieder Europa League!