Actueel

Dit was het weekend: Lege tribunes bij Dortmund

In ‘dit was het weekend’ blikken we terug op het afgelopen voetbalweekend. We nemen je mee langs de velden en laten je de mooiste sfeeracties en pyro zien. Van onze eigen lage landen tot de meest bijzondere plaatsen op deze aardbodem. 

Afgelopen weekend werd er dan ein-de-lijk weer gevoetbald. Echt bijzonder was dat niet. Het meest spannende dat we mochten meemaken was een rel in Zuid-Korea om een aantal sekspoppen op de tribune.

Borussia Dortmund-FC Schalke 04 (4-0)

In Duitsland werd er afgelopen weekend voor het eerst sinds een lange tijd weer gevoetbald. De grootste staantribune van Europa bleef leeg tijdens deze ”derby”, die bij lege tribunes niets meer is dan een veredelde oefenwedstrijd. Over de uitslag kun je lang napraten, maar die boeit eigenlijk niemand.

Dat beschrijft het afgelopen voetbalweekend in Duitsland dan ook eigenlijk wel in zijn algemeen.

Op de Faraoer Eilanden werd afgelopen weekend ook gevoetbald. Daar werd de tweede speelronde van de competitie gespeeld.

IF Fuglafjordur – HB Torshavn (1-3)

De uitploeg boekte een overtuigende overwinning. Een paar honderd supporters waren getuige van de tweede overwinning van HB Torshavn.

https://twitter.com/argetrondur/status/1262035484315996160?s=21

TB Tvoroyri – Klasvik (1-2)

Bij deze wedstrijden waren een stuk minder supporters aanwezig. Gezien de omgeving zou die rust wel eens goed kunnen zijn bevallen.

Vikingur – Skala Itrottarfelag (5-2)

Een handjevol mensen zag een heerlijke wedstrijd die pas in de laatste tien minuten werd beslist. Foto’s gemaakt door Jogvan.

Boy de Haan
Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %