Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

Lege Curva Sud bij Juventus – Genoa

Gisteren speelde Juventus een thuiswedstrijd tegen Genoa. Opvallend was de Curva Sud, die de hele wedstrijd leeg bleef op last van de rechter. Afgelopen september werd bekend dat de Italiaanse voetbalbond Juventus-voorzitter Andrea Agnelli voor een jaar schorste. Reden hiervoor was dat de bond het vermoeden had, dat de voorzitter kaarten verkocht aan supporters die banden met de maffia hebben. Leden van verschillende maffia zouden bij de fanatieke supportersgroepen van Juventus zitten. En dit heeft volgens de bond illegale kaarthandel tot gevolg gebracht.

De voorzitter ging uiteindelijk in beroep tegen de straf van de bond en in hoger beroep werd de schorsing omgezet in een geldboete. Bovendien moest Juventus de Curva Sud in de wedstrijd tegen Genoa gesloten houden. De fans die normaal op de Curva Sud staan spraken op het plein voor het stadion af, om vanaf daar hun ploeg aan te moedigen.

[Foto via Pro Shots / Insidefoto]

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Niels Verzijlberg
Over de schrijver

Hoofdredactie van In de Hekken. Vierdejaars SPECO Sportcommunicatie student. Content Creator bij RKC Waalwijk. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitIn de geschiedenisboeken

  Het Heizeldrama, wanneer voetbal vergeten wordt

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Juve uit: Reaching for the stars!

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Mevrouw Halsema: Aan u de taak dit op te lossen!

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Amsterdamse politiek, neem verantwoordelijkheid!