In de actualiteit

Lang leve de pitch invasion!

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Het veld bestormen na het laatste fluitsignaal bij de laatste wedstrijd van het seizoen, vroeger was dat onderdeel van het standaardrepertoire van de voetbalsupporter. Die kunst is in de loop der jaren verloren gegaan omdat men bij clubs, politie en overheden alles graag dood wil regisseren. Huldigen doe je via een draaiboek en van te voren wordt iedereen meerdere malen gewezen op de consequenties van een spontane ontlading na een emotioneel zwaar seizoen. Door dit te doen hebben ze ervoor gezorgd dat dit mooie fenomeen hier in Nederland (maar ook in Duitsland bijvoorbeeld) gewoon een langzame dood is gestorven. Gelukkig is er nog hoop, zo zagen we gisteren in Engeland. Bij clubs als Millwall (uiteraard met wat provocatie richting uitsupporters) en Barnsley deden ze het, maar ons supportershart ging echt sneller kloppen bij de bestormingen van Swindon Town en Southampton. Beide clubs promoveerden en de ontlading was schitterend.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  Terug in de tijd met heerlijke foto's #3

  In de fotoreportages

  De one man pitch invasion

  In de actualiteit

  Football Lads Alliance

  In de fotoreportages

  It's all in the family