De wereld zit in een diepe crisis. Maar het voetbal zit in een nog diepere crisis. De competities kunnen niet uitgespeeld worden! Hoe moeten nu de Europese tickets worden uitgereikt?! Geen Europees voetbal betekent een gigantisch financieel verlies. De UEFA en de rijke clubs lopen nu honderden miljoenen euro’s mis. Hoe kan de voetbalwereld nu verder gaan?! DE SUPER LEAGUE!

Super League

Elk jaar een competitie, ongeacht recente resultaten, met onder andere Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, AC Milan, Paris Saint-Germain en Bayern München. Fans kunnen elk jaar op tv naar de best betaalde voetballers ter wereld kijken. GENIETEN!

De rijke clubs willen graag de laatste stap zetten. Legendarische lichtshows moeten ervoor zorgen dat toeschouwers de ultieme fan experience beleven. De laatste stap kan gezet worden dankzij het Corona virus. Het grote Atletico Madrid, nummer zes (!) van de Spaande competitie, die de Champions League gaat mislopen? GEEN SPRAKE VAN!

Europa Cup I

Zonder gekheid. Wij walgen van de gang van zaken. Van de UEFA moesten de competities koste wat het kost worden uitgespeeld. Nu krabbelt de organisatie iets terug. Niet alleen de UEFA is daar verantwoordelijk voor, ook de clubs zelf. Ze kunnen de astronomische bedragen van de TV-gelden simpelweg niet missen.

Als de rijke clubs (met of zonder de UEFA) zo graag geld boven gezondheid verkiezen, richt lekker die Super League op. Dan gaan de overige clubs weer terug naar de Europa Cup I, met alleen kampioenen.

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.