In de videotheek

La Tifoseria dell’Unione Sportiva Salernitana

Unione Sportiva Salernitana 1919, ofwel US Salernitana, komt vanaf het seizoen 2012/2013 uit in de Italiaanse Serie B. Vorig seizoen werd de ploeg knap tiende in de Serie B, dit seizoen trekken de Cavalucci Marini de uitstekende lijn door: op het moment van schrijven staat Salernitana op de zesde plaats in de Serie B.

Afgelopen week doken op het internet vele filmpjes op van de fanatieke Curva van Salernitana. De fanatieke aanhang bracht tijdens en na de wedstrijd tegen Empoli meermaals hun eigen versie van Despacito ten gehoren.

Onder de naam La Tifoseria dell’Unione Sportiva Salernitana ondersteunt de fanatieke aanhang van Salernitana hun ploeg vanaf de Curva Sud. Het georganiseerd supporterscollectief omvat meerdere ultra-groeperingen en is opgericht in 1977. De aanhang van Salernitana staat bekend als een van de fanatiekste van het land. De thuishaven kenmerkt zich om typische Italiaanse stijl.

Bron: Europlan

YouTube staat vol met heerlijke beelden van de Curva Sud Siberiano. Deze beelden willen we je niet ontnemen, dus hebben we een paar van onze favorieten voor je op een rijtje gezet!

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %