In de videotheek

La Curva Nord Massimo Cioffi

We hebben de supporters van Sambenedettese al een keer gehad, maar omdat we inmiddels fans zijn laten we ze gewoon nog een keer zien. La Curva Nord Massimo Cioffi is de tribune waar de fanatieke aanhangers van S.S. Sambenedettese Calcio zich tweewekelijks uitleven en dat doen ze meer dan behoorlijk.

De Curva Nord Massimo Cioffi is vernoemd naar een van de grootste supporters uit de geschiedenis van de club. 4 mei 2003 is een dag die de supporters van Sambenedettese nooit meer zullen vergeten. Massimo Bruni “Cioffi”, gangmaker van de harde kern klom in de wedstrijd tegen L’Aquila boven op de tribune om de fans weer eens op te zwepen toen hij zijn evenwicht verloor. Hij viel 7 meter naar beneden en kwam terecht op het beton. Hij raakte in coma en na een gevecht van 568 dagen overleed hij op 48 jarige leeftijd. Massimo Bruni “Cioffi” is niet meer, maar hij is duidelijk een inspiratiebron geweest voor dit prachtige stelletje supporters:

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %