In de actualiteit

De Kuip, wat was je mooi.

11 mei 2017

Het is nu donderdag, over drie dagen staat de tweede kampioenswedstrijd op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Kuip. Nu nog wel… Vandaag, 11 mei heeft de gemeenteraad besloten dat Feyenoord een nieuw stadion krijgt. De gemeenteraad ging akkoord met de aanschaf van een aandelenpakket in het stadion ter waarde van 40 miljoen euro, de aanschaf van de bouwgrond voor 60 miljoen en een infrastructurele investering van 35 miljoen.

Feyenoord krijgt dus een nieuw stadion, deze gaat plek bieden aan 63.000 supporters. Als het stadion er staat, moeten daar omheen hotels, woningen, horeca en winkels komen. Als alles goed gaat, begint de bouw van een nieuw stadion in 2019 en is die in 2022 afgerond.

Feyenoord City, een stadion dat net als vele andere stadions geen historie kent. Een stadion waar de sfeer niet vanzelf ontstaat, maar gecreëerd moet worden. Een blok beton, zoals zo velen.

Terug in de tijd

Nu het bekend is geworden dat het stadion er komt, blikken we terug op De Kuip en dit door een fotoverslag. Want wat leverde de Kuip vaak mooie plaatjes op!

 

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Jan-Pieter Westing
Over de schrijver

In het dagelijks leven actief als fan van FC Groningen. Daarnaast een studie volgend om leerkracht te worden in het basisonderwijs. Amateur voetbal is het mooiste wat er is. Trainer bij VV Middelstum JO11 en een enorme passie voor het trainerschap
  Ook leuk om te lezen...
  Columns

  Werken voor je kanker geld

  In de actualiteit

  Knuffelactie in De Kuip: kippenvel!

  In de Boeken

  Feyenoord-tatoeages: de liefde vereeuwigd

  In de actualiteit

  Feyenoord in Beer Sheva