Against Modern Football

Kotsmisselijk

Bayern München grootheid en bestuurder Karl-Heinz Rummenigge haalde gisteren in Bild uit naar het moderne voetbal. Rummenigge hekelde clubs als Manchester City, Chelsea en Paris Saint Germain omdat ze ordinair met geld blijven smijten in hun zucht naar roem.

Bayern, dat bekend staat om de gezonde financiële huishouding wordt buitenspel gezet door de clubs die als speeltjes van de allerrijksten fungeren en ome Karl-Heinz wordt daar letterlijk kotsmisselijk van.

“Manchester City werd kampioen in Engeland, maar noteerde wel een verlies van 200 miljoen euro. Champions League winnaar Chelsea deed het ‘beter’ met een verlies van 80 miljoen. Dit terwijl er straks met de introductie van het Financial Fair Play slechts ruimte is voor een verlies van 15 miljoen euro.”

Rummenigge keek ook nog even naar de ontwikkelingen in Parijs: “Wat daar gebeurt is ongelooflijk. Als ik hoor dat Zlatan Ibrahimovic daar 15 miljoen per jaar gaat verdienen dan maakt dat me ziek en misselijk”

De hoop van het Bayern-icoon is dus gevestigd op het paradepaardje van Napoleon Michel Platini; het Financial Fair Play systeem dat er voor moet zorgen dat de verhoudingen in het voetbal weer normaliseren.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %