In de actualiteit

‘KNVB wil regels versoepelen voor supporters’

De KNVB en de betrokken veiligheidspartijen willen het voetbal aantrekkelijker maken voor de bezoekende supporter. Dat blijkt volgens het Friesch Dagblad uit een binnenkort te verschijnen nieuw beleidskader voetbal en veiligheid. Zo moet onder meer de door veel voetbalfans verfoeide combiregeling worden teruggedrongen.

De voetbalbond heeft daarnaast de ambitie om de – als provocerend ervaren – politie-inzet rondom wedstrijden terug te schroeven. Verder moet de ontvangende club zich meer als een goed gastheer gedragen, wat inhoudt dat de bezoekers gastvrij worden ontvangen en gastvrije plekken krijgen. De versoepeling van de regels heeft deels te maken met de invoering van de voetbalwet, waardoor hooligans preventief kunnen worden aangepakt.

De huidige strenge regels zijn de supporters al geruime tijd een doorn in het oog. De fanatiekere aanhangers van 21 supportersverenigingen hebben zich inmiddels verenigd in het iniatief ‘Tegen het moderne voetbal‘. Zij willen middels overleg met de voetbalautoriteiten komen tot nog minder beperkingen. Want ook de aanvangstijden, censuur, machtsvertoon van agenten en onnodige stadionverboden vormen pijnpunten.

Bron: Lunatic News natuurlijk.

Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
ColumnsIn de actualiteit

Angst regeert in Nederland

In de actualiteit

Brigata Tifosi: "Sta op tegen de KNVB"

Support vanuit het buitenland

Support vanuit het buitenland #4: Erwan uit Parijs

Against Modern Football

Combi voor Buitenlanders