Actueel

KNVB wil eredivisie naar maandagavond

Als het aan de KNVB ligt komt de maandagavond zo snel mogelijk op de eredivisie-agenda en waar wij dit als supporters natuurlijk allemaal verafschuwen lijkt er met de naderende komst van Rupert Murdoch geen houden meer aan.

KNVB-planner Gijs de Jong sprak zich gisteren tegenover Voetbal International uit over de mogelijkheid om op maandagavond te gaan voetballen. Het is natuurlijk niet allemaal voor het geld, maar vooral voor de rust van Europees spelende clubs. Grote lulkoek natuurlijk, maar Gijs de Jong doet alsof die extra dag van levensbelang is. ‘Ja, en in het ideale scenario zit er natuurlijk een week tussen. De realiteit is dat we ook gewoon vastzitten aan de internationale speelkalender.’

Dus gaan we alle supporters na hun al zware maandag met nog extra reistijd opzadelen? ‘Waarom niet? We zouden dat voor de toekomst kunnen bekijken. Maar nu hebben we ons te houden aan de afspraken die zijn gemaakt met de televisie om de wedstrijden te spelen in het weekend’, aldus De Jong.

De KNVB is dus al opzichtig bezig om de weg vrij te maken voor Rupert Murdoch die vanaf het seizoen 2013/2014 de TV-rechten in handen heeft en de kans lijkt dan ook zeer klein dat we hier als supporters nog onderuit gaan komen.

Fijn hè, dat moderne voetbal?

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %