In de fotoreportages

Klassieker: Pitch Invasion

De ouderwetse veldbestorming is stervende in het moderne voetbal en dat is de schuld van clubbesturen en lokale driehoeken. Dit stukje spontaniteit is vervangen door draaiboeken. Van minuut tot minuut werken ze een huldiging uit bij clubs en ze vermoorden daarmee een mooie traditie. Conformeren is noodzakelijk aangezien niemand zit te wachten op een hond aan z’n poot, een boete en een stadionverbod voor het betreden van het speelveld. Is het nu zo erg om die spanning van een heel seizoen er even spontaan uit te gooien met een stukje feestvieren? Lijkt ons van niet. 

Ter illustratie hebben we een mooi voorbeeld van een veldbestorming. Southampton voorkwam in 2008 op de laatste speeldag een degradatie en dat werd gevierd alsof de Champions League werd gewonnen. Heerlijk toch?!

Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
In de fotoreportages

De one man pitch invasion

In de fotoreportages

It's all in the family

In de fotoreportages

Een rondje langs de velden (week 50)

Shall we sing a song for you

Oh, when the saints go marching in