In de videotheek

Kijktip: Ultra’s van Egypte

Nu het WK bezig is met twee rustdagen is het tijd voor voetballiefhebbers om op een andere manier aan hun dagelijkse portie voetbal te komen. Onze absolute aanrader daarvoor is de documentaire ‘Ultra’s van Egypte’ die eerder dit jaar werd uitgezonden door BNN/VARA. De aangrijpende documentaire is nu geheel gratis terug te kijken op de site van de NPO. Twee Nederlandse documentairemakers vertellen het verhaal van de fanatieke Egyptische supporters en hun cruciale rol in de Arabische Lente in Egypte.

Fanatieke supporters van meerdere clubs leiden de opstand op het Tahirplein. Het geeft de ultra’s een heldenrol in Egypte. Iets waar de regering zo erg mee in haar maag zit dat er op gruwelijke wijze wraak wordt genomen op de ultra’s. Tot op de dag van vandaag betalen de ultra’s de prijs voor hun heldendaden op een manier die nauwelijks voorstelbaar is. De documentaire is zonder twijfel de beste voetbaldocumentaire van 2018 en het terugkijken dus zeker waard.

Docu

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Lars Smit
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysIn de Hekken Travel

  Hrvatski Derbi: klassieker met twee gezichten

  Derby DaysIn de actualiteitIn de Hekken Travel

  Eternal Derby: een "standaard" onderonsje

  Derby DaysIn de Hekken Travel

  Sofia Derby: gaat de eeuwigheid verloren?

  In de actualiteit

  Start de normalisatie: Groningen geeft willekeurig stadionverboden, statement ultras