In de videotheek

Kijktip: Ultra’s van Egypte

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Nu het WK bezig is met twee rustdagen is het tijd voor voetballiefhebbers om op een andere manier aan hun dagelijkse portie voetbal te komen. Onze absolute aanrader daarvoor is de documentaire ‘Ultra’s van Egypte’ die eerder dit jaar werd uitgezonden door BNN/VARA. De aangrijpende documentaire is nu geheel gratis terug te kijken op de site van de NPO. Twee Nederlandse documentairemakers vertellen het verhaal van de fanatieke Egyptische supporters en hun cruciale rol in de Arabische Lente in Egypte.

Fanatieke supporters van meerdere clubs leiden de opstand op het Tahirplein. Het geeft de ultra’s een heldenrol in Egypte. Iets waar de regering zo erg mee in haar maag zit dat er op gruwelijke wijze wraak wordt genomen op de ultra’s. Tot op de dag van vandaag betalen de ultra’s de prijs voor hun heldendaden op een manier die nauwelijks voorstelbaar is. De documentaire is zonder twijfel de beste voetbaldocumentaire van 2018 en het terugkijken dus zeker waard.

Docu

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Lars Smit
Over de schrijver

Geboren in 1996 en een leven lang verliefd op N.E.C. en voetbal in het algemeen. Helemaal gek van groundhoppen, vergane glorie en amateurvoetbal. Actief als zeer matige spits in de reserve vijfde klasse.
  Ook leuk om te lezen...
  België & NederlandIn de fotoreportages

  Stadionproject De Vijverberg

  Het seizoen 2019-2020In de actualiteit

  Het seizoen 19-20 van: FC Utrecht

  Ultras/fanatieke supporters

  25 jaar Green Monsters Ferencváros

  Away Days VoetbalreizenHet seizoen van

  Het seizoen van IDH Travel tot Away Days