In de actualiteit

Kick out racism!

12

Morgenavond staat in het Championship in Engeland de topper tussen Nottingham Forest en Leicester City op het programma. Laatstgenoemde is behoorlijk op stoom en lijkt rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen en Forest doet naar behoren mee in de strijd om play-offs. De laatste jaren werd dit duel echter meerdere malen overschaduwd door racistische leuzen. Daarom heeft de politie van Nottinghamshire, samen met het bestuur van Nottingham Forest, een officieel statement naar buiten gebracht:

“Omdat het voetbal voor iedereen een plezier moet zijn, zal Nottingham Forest er – in samenwerking met de lokale politie – alles aan doen om supporters die zich schuldig maken aan dit soort wangedrag op te sporen en te verbannen uit het stadion.”

Forest doet er dus alles aan racisme tegen te gaan en dat is een goede zaak. Voetbal is volkssport nummer één en dus voor iedereen. Voor racisme moet geen plaats zijn en alles wat clubs en politie hiertegen doen, zal door ons aangemoedigd worden.

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Pitchhitter
Over de schrijver

Pitchhitter (Mark) is niet bepaald fan van het moderne voetbal. Om de vele regels rondom het voetbal in Nederland hopt hij dan ook regelmatig naar het buitenland. Via @Pitchhitterfc is hij op Twitter te volgen.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  De onbekende vriendschapsband tussen Leicester City en Excelsior

  In de videotheek

  FC Kopenhagen op bezoek in Leicester

  In de actualiteit

  Presenteren in je onderbroek...

  Shall we sing a song for you

  We're gonna win the league!