Actueel

Kick out racism!

12

Morgenavond staat in het Championship in Engeland de topper tussen Nottingham Forest en Leicester City op het programma. Laatstgenoemde is behoorlijk op stoom en lijkt rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen en Forest doet naar behoren mee in de strijd om play-offs. De laatste jaren werd dit duel echter meerdere malen overschaduwd door racistische leuzen. Daarom heeft de politie van Nottinghamshire, samen met het bestuur van Nottingham Forest, een officieel statement naar buiten gebracht:

“Omdat het voetbal voor iedereen een plezier moet zijn, zal Nottingham Forest er – in samenwerking met de lokale politie – alles aan doen om supporters die zich schuldig maken aan dit soort wangedrag op te sporen en te verbannen uit het stadion.”

Forest doet er dus alles aan racisme tegen te gaan en dat is een goede zaak. Voetbal is volkssport nummer één en dus voor iedereen. Voor racisme moet geen plaats zijn en alles wat clubs en politie hiertegen doen, zal door ons aangemoedigd worden.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %