In de actualiteit

Kantoren te koop in Gent

Voor menig voetbalromanticus is België een droomland. Wie liefhebber is van vervallen stadions komt hier nog ruim aan zijn trekken. Helaas is ook hier de modernisering doorgedrongen. Speelt Genk al enkele jaren in een stadion dat prima had kunnen worden aangeleverd door een niet nader te noemen Zweedse detailhandel, nu is het ook de beurt aan Gent.

Sinds 1920 speelde KAA Gent in het Jules Ottenstadion, vernoemd naar één van de grondleggers van de club. Geen absolute parel, maar wel zo als menig romanticus het graag ziet. Vier verschillende tribunes, open hoeken waar de wind vrij spel had en een ligging in een woonwijk. Hier liepen generaties lang supporters uit alle straten en steegjes richting de Bruiloftstraat, hopende op een mooie voetbalmiddag- of avond. Niets mooier dan lopen door een woonwijk, op zoek naar lichtmasten om vervolgens in één stoet naar het stadion te lopen.

kantoren te koop gent

Helaas is in navolging van zo vele andere stadions ook in Gent het stadion verdreven naar een achteraf industrieterrein. De naam van de grondlegger is ingewisseld voor die van een bouwbedrijf. In Gent speelt men vanaf nu in de Ghelamco Arena. Gelukkig zijn daar wel voldoende business seats, skyboxen en kan ook de gewone supporter aan de sushi om het gemis van de ouderwetse stadionwandeling te compenseren. Ook in Gent is het moderne voetbal doorgedrongen. Ook hier gaat comfort vanaf nu boven sfeer, commercie boven een ouderwetse voetbalbeleving. Trots wordt er op de site van de nieuwe blokkendoos melding gemaakt van beeldschermen, voldoende beenruimte en een grote fanshop bij de ingang. En voor wie nog een kantoor zoekt, uiteraard is er nog voldoende kantoorruimte te koop..

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Wouter Schollema
Over de schrijver

Als kleine jongen geïnfecteerd met het Cambuur-virus. Een virus dat dat mensen lichtelijk cynisch maakt en doet beseffen dat het voetbalspelletje maar weinig voorstelt. Menig wedstrijd was het interessanter te kijken naar de tribunes dan het vertoonde spel. Als historicus werd zijn fascinatie voor oude stadions en andere vergane glorie versterkt. Beseft dat sommige veranderingen niet zijn tegen te gaan, maar zal altijd op zoek blijven gaan naar de ouderwetse voetbalbeleving.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: Gent

  In de actualiteit

  "AA Gent kwetst Indianen"

  In de actualiteit

  Er was eens… het Jules Ottenstadion

  Against Modern Football

  Stickeren in de Ghelamco gevangenis