Against Modern Football

Juventus is gek geworden

Juventus maakte een nieuw logo bekend en laat daarmee zien dat ze er echt geen ene reet van snappen daar in Turijn. Als je de op één na oudste club (1897) bent uit Italië dan zou je als geen ander moeten snappen dat tradities belangrijk zijn. Als je club dan ook nog eens de prachtige bijnaam ‘De Oude Dame’ heeft dan is deze waanzinnige beslissing al helemaal niet goed te praten.

https://www.youtube.com/watch?v=bYAwsTfg7tE

In het bovenstaande presentatiefilmpje is te zien dat ze wel vaker van logo zijn gewisseld bij Juventus, maar zo bont als ze het nu maken is wel heel erg. Alle traditionele elementen zoals de steigerende Turijnse stier en het kroontje zijn vervangen door een logo met vloeiende lijnen dat door de club werd aangekondigd als ‘Life is a matter of Black and White’. Bij de presentatie van het logo sprak de van discomuziek bekende producer Giorgio Moroder de nu al legendarische woorden: ‘ik zag de toekomst van de muziek in de jaren zeventig, nu ziet Juventus de toekomst van het voetbal’.

Wij trekken alvast een biertje open en pakken de nootjes, want als dit geen mooie rellen gaat opleveren dan weten we het ook niet meer.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %